PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

Vertrek naar Italië

Op de avond van 25 juni 2003 vertrokken de Prinses Christina, Prins Willem-Alexander en de Prinses Juliana als Ladies-, Athos- en Amedeo Matacena dan echt naar Italië. Na een aantal dagen varen kwamen de drie Zeeuwse veerboten op 3 juli aan in Zuid-Italië om een tweede leven op de Straat van Messina te beginnen.

Van dat tweede leven kwam weinig terecht. Alleen de Athos en Amedeo Matacena hebben tot 2006 met enige regelmaat gevaren. Sindsdien liggen de veerboten aan de kade te wachten op wat komen gaat. De in 2004 vertrokken Koningin Beatrix (Tremestieri) daarentegen, vaart op het moment van schrijven tussen Messina en Villa San Giovanni en zusterschip Prins Johan Friso (Acciarello) doet een stuk noordelijker dienst op Elba.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Vertrek naar Italië’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Prins Willem-Alexander, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Vertrek naar Italië