PSDnet.nl

Volgende open dag: 14 sep 2024

Prinses Christina in 1995

In het voorjaar van 1995 werd de Prinses Christina van de dienst Kruiningen-Perkpolder in Vlissingen aangepast aan de nieuwste veiligheidseisen voor 3 miljoen gulden. Dit was nodig om na 1 januari 1996 nog te mogen varen.


© Gerolf Drebes

Op bovenstaande foto is de veerboot te zien voor Ritthem, waarschijnlijk op weg naar Kruiningen of tijdens een proefvaart. Tot 10 juli dat jaar verving de Prinses Margriet de dubbeldekker op het oostelijke veer. Dit was de laatste keer dat er een enkeldekker voer op die dienst. Later die zomer moest ook de Prins Willem-Alexander naar Vlissingen voor aanpassingen, maar deze keer werd de veerboot vervangen door de Prinses Juliana van de dienst Vlissingen-Breskens. Dat leverde de situatie op dat de Margriet samen met de toen nieuwste dubbeldekker Koningin Beatrix op Breskens ging varen.

Oorspronkelijk was het plan ook de Prinses Margriet aan te passen aan de veiligheidseisen. Hier werd echter van afgezien waardoor het schip op 20 december 1995 haar laatste vaart maakte.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Prinses Christina in 1995’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Prinses Christina, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Prinses Christina in 1995