PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

Passage van de Baanhoekbrug

De Prins Willem-Alexander verliet op 2 januari 1970 scheepswerf De Merwede in Hardinxveld om naar een droogdok in Schiedam te gaan om de puntjes op de i te zetten. Onderweg moest de Baanhoekbrug worden gepasseerd, een spoorbrug nabij Sliedrecht.


© Beeldbank Rijkswaterstaat

Een drijfende bok tilde tijdelijk een brugdeel van zijn plek zodat de nieuwe veerboot er langs kon. Gevolg was een stremming van het treinverkeer tussen Dordrecht en Geldermalsen. Rond half 12 bij gunstig getij kon de veerboot passeren onder assistentie van drie sleepboten. Later die middag werd Schiedam bereikt.

Op 11 februari 1970 kwam de Prins Willem-Alexander aan op de rede van Vlissingen. Precies een maand later, op 11 maart werd de veerboot officieel overgedragen aan de PSD. Tot 15 maart 2003 voer de dubbeldekker tussen Kruiningen en Perkpolder.

Bekijk ook het artikel Prinses Margriet in Hoek van Holland, een andere PSD-veerboot in ‘vreemd water’.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Passage van de Baanhoekbrug’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Prins Willem-Alexander, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Passage van de Baanhoekbrug