PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

Adopteer een veerboot

Volgende maand wordt begonnen met het afsluiten van de twee oude fuiken van de veerboot in het kader van de dijkverzwaring. De herinneringen aan de PSD verdwijnen langzaam in Breskens. Ook bij inwoners van het dorp valt deze ontwikkeling op, zo’n 9 jaar na het einde van de autoveerdienst naar Vlissingen.

De nieuwe stichting ‘De Veerboten van Breskens’ heeft nu een initiatief bedacht waarbij bedrijven een scheepsmodel kunnen adopteren van een van de veerboten die ooit op de dienst naar Breskens gevaren hebben.


(beeldbewerking psdnet.nl)

De schaalmodellen zullen door het centrum worden geplaatst in glazen vitrines van ongeveer anderhalve meter. Op deze manier zal ‘de boot’ weer een prominente plek in Breskens krijgen. De stichting hoopt in 2017 de laatste veerboot ‘in dienst’ te kunnen nemen.

Het is nog onduidelijk wie de modellen gaat maken. De PSD heeft sinds 1866 met ongeveer twintig verschillende schepen gevaren naar Breskens, waaronder drie dubbeldekkers, de Prinsesseboten (Margriet, Irene & Beatrix), de eerste kopladers maar ook met bijvoorbeeld raderschepen uit de beginperiode.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Adopteer een veerboot’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Adopteer een veerboot