PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

De Willemsdorp in de polder

In de nacht van 31 januari op 1 februari 1953 sloeg ook in Kruiningen het noodlot toe. De in de veerhaven gelegen veerboot Willemsdorp slaat los en wordt door het dijkgat ruim drie kilometer de polder in gedreven.

In 1959 werd de veerboot verkocht door het Rijk aan de Rotterdamsche Tramweg Maatschappij. De RTM herdoopte de veerboot in april 1960 in Zijpe voor de veerdienst Anna Jacobapolder-Zijpe. Op 6 juli 1988 voer de Zijpe voor het laatst op en neer. De veerboot werd daarna verkocht en opgelegd in Antwerpen tot de verwaarloosde veerboot in 2008 uiteindelijk zonk en gesloopt werd.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘De Willemsdorp in de polder’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Willemsdorp, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

De Willemsdorp in de polder