PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

Amedeo Matacena later naar Elba

Volgens berichten in diverse Italiaanse media gaat de Amedeo Matacena pas per 1 juni varen voor Blu Navy op de veerdienst naar Elba. De reden hiervoor blijft vooralsnog in het ongewisse.

Regionale krant il Tirreno uit de regio Livorno (het vaste land tegenover Elba) weet te melden dat de reder het huurcontract van de huidige veerboot opzegt. Het betreft hier de veerboot Acheos (2006) en deze zal op korte termijn terugkeren naar Griekenland.

Het merkwaardige is dat om de tijd tot 1 juni te overbruggen een andere veerboot uit Messina wordt gehaald, namelijk de Ostfold (1979). Deze oorspronkelijk Noorse veerboot ligt al tijden stil. De veerboot wordt net als de Amedeo Matacena gehuurd door Caronte & Tourist, tevens eigenaar van de Acciarello en de Tremestieri. Toch wil Blu Navy graag de Amedeo Matacena (1986) als definitieve oplossing voor de capaciteitsproblemen op hun veerdienst. Dit omdat de dubbeldekker een hogere vervoerscapaciteit heeft en een stuk sneller is. Onbekend is dus waarom zoveel moeite wordt gedaan, terwijl de Amedeo Matacena al jaren aan de kade ligt in Messina.

Archiefbeeld van de Ostfold (links) in Messina.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Amedeo Matacena later naar Elba’) is geplaatst in de categorie Italië en heeft als tag(s) Amedeo Matacena, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Amedeo Matacena later naar Elba