PSDnet.nl

Volgende open dag: 20 juli 2024

Veerboot naar Terneuzen 40 jaar uit de vaart

Vandaag precies 40 jaar geleden voer de veerboot Prins Willem I voor de laatste keer van Terneuzen naar Hoedekenskerke. De PSD investeerde eind jaren 60 in nieuwe dubbeldeksveerboten voor Kruiningen-Perkpolder maar om de kosten te drukken stelde het rijk de eis dat de in hun ogen onrendabele veerdienst naar Terneuzen opgedoekt zou worden.

Op de veerdienst wisselden om het half jaar de veerboten Oosterschelde en Prins Willem I elkaar af. Doordat al jarenlang geen geld en aandacht aan de veerdienst besteed werd kon het gebeuren dat de laatste afvaart door een toen al bijna 40 jaar oude zijladingsveerboot werd verzorgd. Met de opheffing van de veerdienst kwam een einde aan een tijdperk van ‘klassieke’ Provinciale veerdiensten.

Een dag na de laatste afvaart voer de veerboot terug naar Terneuzen om daar reserveonderdelen uit het havenkantoor te laden. Daarna keerde men terug naar het PSD-kantoor in Vlissingen. De veerboot Prins Willem I is inmiddels gesloopt. Maar zusterschip Oosterschelde ligt nog altijd in Zwolle.

Lees de gehele geschiedenis van de veerdienst Terneuzen-Hoedekenskerke.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Veerboot naar Terneuzen 40 jaar uit de vaart’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Prins Willem I, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Veerboot naar Terneuzen 40 jaar uit de vaart