PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

Zomer in Breskens

Wachten op de boot van 15.20u. Deze foto geeft een mooi tijdsbeeld van het veerplein van Breskens in de jaren 80. Veerboot Prinses Juliana komt net aan.


© Beeldbank RWS / Harry van Reeken

Na het verdwijnen van de autoveerdienst in 2003 gebeurde er lange tijd niets met het veerplein. De tolpoortjes raakten in verval en werden gesloopt. In 2010 volgden de heftorens en de brug van de aanleginstallatie (die later in stukjes in Vlissingen opdook). Niet alles is gesloopt, de PSD-terminal is opgeknapt en blauw geschilderd. In de controlepost (links op de foto) waar vroeger de verkeersleider zat heeft het projectbureau Zwakke Schakel onderdak gevonden.

In het kader van de kustversterking zal in de zomer van 2012 begonnen worden met het dichtmaken van de aanlegplaatsen van de oude boot. Meer hierover is te lezen in nieuwsbrief (10) van het projectbureau.

Veerboot Prinses Juliana gaat in de zomer waarschijnlijk weer varen in Italië. Tot nu toe zijn alleen de twee nieuwste dubbeldekkers in de vaart.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Zomer in Breskens’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Prinses Juliana, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Zomer in Breskens