PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 juni 2024

Fast Ferry aan de grond

Fast Ferry Prins Willem-Alexander is gisteren in dichte mist vastgelopen in Vlissingen. De veerboot is uit dienst genomen en wordt vandaag verder geïnspecteerd. Hieronder een kaartje met de locatie van de stranding.

In het verleden zijn er weinig PSD veerboten in Vlissingen aan de grond gelopen. Toch liep 12 jaar geleden, in november 1999 de Prins Johan Friso vast. Daarbij brak een van de schroeven van de veerboot af. Ook toen was er sprake van dichte mist. De havendam van Breskens vormde vaker een probleem.

Zo liep in december 1971 de Prinses Irene vast op de havendam. Meer recentelijk is de stranding van de Koningin Beatrix in september 1994 in Breskens.

De laatste berichten:

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Fast Ferry aan de grond’) is geplaatst in de categorie Voetveer en heeft als tag(s) Fast Ferry, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Fast Ferry aan de grond