PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 juni 2024

Aanvaring SMS Kartanegara

Paniek op de veerboot SMS Kartanegara gisterenavond rond acht uur lokale tijd. Door machineproblemen raakte de veerboot stuurloos in de haven van Bakauheni.

Aan boord bevonden zich zo’n 700 passagiers. Er ontstond korte tijd paniek toen de veerboot in aanvaring kwam met een andere veerboot en daarna hard tegen de kademuur voer.

Die veerboot, de KMP Mufidah raakte beschadigd aan de hydraulische boegdelen maar de oude PSD enkeldekker zelf had geen schade op het eerste gezicht.De machine bleek later ook gewoon weer soepel te lopen. Daarom werd besloten gewoon door te varen naar Merak, zonder eerst te controleren of er schade aan de boeg opgelopen was. De schade aan de veerboot van staatsbedrijf PT ASDP en de kade zullen worden verhaald op de eigenaar van de SMS Kartanegara.

De laatste berichten:

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Aanvaring SMS Kartanegara’) is geplaatst in de categorie Indonesië en heeft als tag(s) SMS Kartanegara, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Aanvaring SMS Kartanegara