PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

Veerboten update juli

In Indonesië vaart de SMS Kartanegara gewoon weer tussen Bakauheni en Merak.

Eerder werd de veerboot afgekeurd door de scheepvaartinspectie en zou het schip volgens een lokale krant op de werf liggen. Nieuwe berichten bevestigen dat de veerboot sinds 10 juli uit het dok is. Uit de nieuwste informatie van de inspectie blijkt dat de veerboot echter nog steeds afgekeurd is..

In Italië heeft de Amedeo Matacena een paar dagen geleden van ligplaats gewisseld in de haven Messina. Duidelijk is geworden dat tijdens het verblijf op de werf in Augusta de deuren van het bovenste rijdek zijn verwijderd.
Hetzelfde gebeurde bij de twee nieuwste PSD-veerboten van Caronte een aantal jaar eerder. Mogelijk is er op de oude Juliana ook een interne verbinding gemaakt tussen beide rijdekken. Dat vermoeden is nog niet bevestigd. De veerboot zou volgens geruchten volgend jaar in dienst komen voor Carante&Tourist.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Veerboten update juli’) is geplaatst in de categorie Italië en heeft als tag(s) Amedeo Matacena, SMS Kartanegara, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Veerboten update juli