PSDnet.nl

Volgende open dag: 20 juli 2024

Amedeo Matacena mogelijk in de vaart

Op 4 maart vertrok de Amedeo Matacena naar de havenplaats Augusta, zo’n 140 kilometer ten zuidwesten van Messina. De veerboot uit 1986 zou daar voor 40 dagen naar de werf gaan. Die grens is inmiddels al gepasseerd en het blijft onduidelijk wat er gebeurt met het schip.


© artewebcam.com | De Amedeo Matacena in Augusta, 17 april 2011.

De drie oudste PSD-veerboten in Italië gaan vaker naar de werf in Augusta. Zo is de Athos Matacena (Prins Willem-Alexander) in het voorjaar van 2009 nog naar de zuid-Siciliaanse havenplaats gegaan voor onderhoud.

Geruchten gaan de ronde dat de Amedeo Matacena deze zomer wordt ingezet voor Caronte&Tourist, de rederij die met de twee nieuwste PSD-veerboten tussen Messina en Villa San Giovanni vaart.
In 2009 kon al gemeld worden dat de Matacena veerboten mogelijk verkocht waren aan concurrent Caronte. Dit bericht uit een lokale krant kon echter niet bevestigd worden. Als de planning enigszins nog klopt moet de oude Prinses Juliana een dezer dagen weer koers zetten richting Messina.

De ontwikkelingen rond de Zeeuwse veerboot zijn live op internet te volgen via een webcam in de haven Augusta, dankzij een tip van Rudy Oubrie. Vooralsnog zijn de bekende blauwe Caronte schoorstenen nog niet te zien.. Hoewel de ervaring met de andere twee veerboten leert dat Caronte dit soort klusjes graag zelf uitvoert.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Amedeo Matacena mogelijk in de vaart’) is geplaatst in de categorie Italië en heeft als tag(s) Amedeo Matacena, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Amedeo Matacena mogelijk in de vaart