PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

Koningin Juliana in de binnenhaven 1987

Samen met de Prins Bernhard werd de veerboot Koningin Juliana te koop aangeboden in 1986. Vanaf juli dat jaar lagen beide veerboten naast elkaar te wachten op verdere ontwikkelingen. In het voorjaar van 1987 wordt de Bernhard verkocht en de boot vertrekt op 5 maart naar Malta.

Op de foto is te zien dat de Bernhard inmiddels al vertrokken is. De veerboten rechts zijn de Prinses Margriet en daarnaast (nog net is een mast te zien) de Prinses Beatrix. De Prinses Irene die een jaar later verkocht zou worden voer op dat moment nog tussen Vlissingen en Breskens, in mei maakte deze veerboot de laatste afvaart.

De Koningin Juliana is uiteindelijk rond 15 augustus 1987 vertrokken als K. Juliana naar Bombay, India. Daar is de veerboot gesloopt, nadat het opzetten van een bedrijfsveerdienst mislukt was.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Koningin Juliana in de binnenhaven 1987’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Koningin Juliana, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Koningin Juliana in de binnenhaven 1987