PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

Veerboten in de storm (1)

Windkracht 10 met windstoten tot 142 km/u, dat was maandag 26 februari 1990 in Vlissingen. Cornelis maakte foto’s van de PSD veerboten in deze barre omstandigheden. Op Vlissingen-Breskens werd gewoon doorgevaren, maar niet zonder gevolgen. 

Op de Prinses Juliana kantelde een vrachtwagen met twintig ton aardappelen en op de Margriet een vrachtwagen met twintig ton wol. Na deze gevaarlijke situaties werd de veerdienst alsnog gestaakt.

Onderstaande foto’s zijn gemaakt door Cornelis geven een mooi beeld van deze dag. Binnenkort deel 2 met foto’s van de Prinses Margriet.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Veerboten in de storm (1)’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Prinses Juliana, Prinses Margriet, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Veerboten in de storm (1)