PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

PSD Prinses Margriet in Hoek van Holland

De Prinses Margriet werd gebouwd bij Van der Giessen in Krimpen aan den IJssel. Zo’n 47 jaar geleden, op 16 oktober 1963 vond de tewaterlating van de veerboot plaats.

Na de afbouw voer de Prinses Margriet naar Vlissingen. Op bovenstaande foto is te zien hoe de enkeldekker Hoek van Holland passeert, links is de pier te zien.

Op 21 maart 1964 werd de veerboot officieel overgedragen aan de provincie. Dit vond traditiegetrouw plaats voor de kust van Westkapelle. Na deze plechtigheid werd het schip ingezet tussen Vlissingen-Breskens. Later in 1964 werd de veerboot ingezet om met de koningin de Sloehaven te openen. In 1968 voer de veerboot wederom met de koningin om in gezelschap van minister-president De Jong en koning Boudewijn het verbrede Kanaal van Gent naar Terneuzen te openen.

In de reguliere dienst werd de veerboot ook weleens op Kruiningen-Perkpolder ingezet. Pas na verkoop in 1996 deed de veerboot écht verre plaatsen aan. Via China is de veerboot in Indonesië beland waar de Margriet nog elke dag op en neer vaart.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘PSD Prinses Margriet in Hoek van Holland’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Prinses Margriet, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

PSD Prinses Margriet in Hoek van Holland