PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

Passagier valt van veerboot

Afgelopen maandag viel een passagier van de veerboot SMS Kartanegara af. Het incident gebeurde voor de haven van Merak. Volgens bronnen voer de veerboot door naar de haven, zonder te zoeken naar de man.

© Onbekend. | Archief foto. De SMS Kartanegara voor de verbouwing. Het incident vond laat op de avond plaats tijdens slecht weer en hoge golven die het zicht ernstig bemoeilijkten. Wel werd meteen een reddingsactie op touw gezet om naar het slachtoffer te zoeken.
Het slachtoffer, een 20-jarige man is niet meer teruggevonden. De dagen na het incident werd druk gezocht, maar deze acties liepen op niets uit. Aangenomen wordt dat de man verdronken is. Het is nog onduidelijk waarom de man van de veerboot viel.

De SMS Kartanegara vertrok om 21.15u van pier 2 in Bakauheni. Volgens de lokale havenautoriteiten waren op het moment van het incident 442 passagiers en 219 voertuigen aan boord van de voormalige PSD-veerboot. In de tijd dat de veerboot bij de PSD voer werd 85 als maximum aangehouden, maar in Indonesië is een deel van de salon ingericht als autodek. Alsnog is het onwaarschijnlijk dat er 219 voertuigen op de enkeldekker waren, ter vergelijking kon de Prins Johan Friso (1997) maximaal 210 voertuigen vervoeren.

Bekijk een nieuwsvideo over deze gebeurtenis hier. Overigens is de desbetreffende veerboot niet te zien in de video. Wel zijn er beelden van andere veerboten en schepen die naar het slachtoffer zoeken.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Passagier valt van veerboot’) is geplaatst in de categorie Indonesië en heeft als tag(s) SMS Kartanegara, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Passagier valt van veerboot