PSDnet.nl

Volgende open dag: 20 juli 2024

Prinses Juliana en Olau Hollandia

Twee uit Vlissingen verdwenen veerdiensten: de autoveerdienst naar Breskens en die naar Sheerness, Engeland. Gefotografeerd door Robert Hoekstra op een avond in april 1994 rond zes uur ’s avonds. Op 15 mei van dat jaar vertrok de Olau Hollandia voor het laatst uit Vlissingen.

De Prinses Juliana liet Vlissingen op 25 juni 2003 voor altijd achter de horizon. Toevallig is dat beide veerboten tegenwoordig in Italiaans vaarwater verkeren. De oude Prinses Juliana ligt in Messina, de Olau veerboot vaart voor SNAV naar Sardinië.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Prinses Juliana en Olau Hollandia’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Prinses Juliana, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Prinses Juliana en Olau Hollandia