PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

Begonnen met bouw brug over Straat van Messina

Vandaag is begonnen met de bouw van de brug over de Straat van Messina. De werkzaamheden begonnen zonder openingsceremonie, waar premier Berlusconi, de minister van Infrastructuur en de directeur van het project bij aanwezig zouden zijn. Dit omdat de Italiaanse premier nog herstellende is nadat hij vorige week gewond is geraakt nadat een man een voorwerp naar zijn hoofd gegooid had.

noponte

De ceremonie zal nu in januari of februari plaatsvinden. De brug geldt als een omstreden project en paradepaartje van de regering Berlusconi. Er worden al jaren met grote regelmaat betogingen tegen de brug georganiseerd in onder meer Messina, onder het motto ‘No Ponte’ wat ‘geen brug’ betekent. Gisteren werd bekend dat er 990 miljoen euro extra in het project gestoken wordt.

De totale kosten zullen veel hoger uitkomen dan oorspronkelijk geraamd is.
Verwacht wordt dat in januari 2017 de eerste auto’s van het vaste land naar Sicilië zullen rijden. Dat dit het einde voor alle veerdiensten over de Straat van Messina betekent is niet aannemelijk. Wel zullen de treinveerdiensten van het staatsbedrijf Bluvia opgeheven worden. Maar naast Bluvia bestaan er ook rederijen als Caronte & Tourist, de eigenaar van twee oud PSD-veerboten, die waarschijnlijk door zullen gaan met hun veerdiensten en de concurrentie zullen aangaan met de brug.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Begonnen met bouw brug over Straat van Messina’) is geplaatst in de categorie Italië en heeft als tag(s) Messina, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Begonnen met bouw brug over Straat van Messina