PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

Koningin Beatrix met windkracht 11

Op zaterdag 27 oktober 2002 trok een zeer zware storm over Nederland, met een uurgemiddelde van windkracht 11. Bij Vlissingen werden die middag windstoten gemeten van 148 km/u. Uit Breskens vertrok de Koningin Beatrix om, ondanks de zeer slechte omstandigheden naar Vlissingen te varen.

Pas in de Buitenhaven begonnen de problemen, de ervaren PSD-bemanning wist de veerboot niet in de fuik te varen door de wind. Op de Westerschelde werd een beter moment afgewacht, maar na uren wachten werd besloten terug te keren naar Breskens. Passagiers gaven aan dat de veerboot zich rustig had gehouden onder de barre omstandigheden, alleen het draaien van de auto’s om weer terug in Breskens van boord te gaan gaf enige hinder.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Koningin Beatrix met windkracht 11’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Koningin Beatrix, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Koningin Beatrix met windkracht 11