PSDnet.nl

Volgende open dag: 20 juli 2024

Ex-Rottum (1960) nieuwe reserveboot

Gisteren heeft de Moby King, de nieuwe reserveboot een proefvaart gemaakt. Die is succesvol verlopen volgens de provincie. De Moby King is de voormalige Rottum, gebouwd in 1960 in Appingedam. De Rottum was tot 1995 in dienst bij Wagenborg Passagiersdiensten.

Tegenwoordig heet de veerboot Moby King en is Rederij Tisset eigenaar. De Moby King is een partyboot geworden, maar nu dus weer in dienst als veerboot wanneer de Maxima of de Willem-Alexander uitvalt.

foto

foto

foto

foto

foto

foto

Foto’s: © PSDnet.nl | Nieuwe reserveboot Vlissingen-Breskens. Foto’s 8 juli 2008

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Ex-Rottum (1960) nieuwe reserveboot’) is geplaatst in de categorie Voetveer en heeft als tag(s) Fast Ferry, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Ex-Rottum (1960) nieuwe reserveboot