PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 juni 2024

Zijpe deze week nog gesloopt

De voormalige RTM-veerboot Zijpe die tot 1988 voer op de veerdienst Zijpe – Anna Jacobapolder wordt deze week nog gesloopt. Na jarenlang stil te hebben gelegen in de Antwerpse haven is de Zijpe vorige maand gezonken. Inmiddels is ze weer geborgen maar nu blijkt het schip verroest te zijn. Ook de romp is niet meer te gebruiken.

Het Vlaamse waterbouwbedrijf Hye wilde de Zijpe gaan ombouwen om het te gebruiken bij werkzaamheden op de Schelde. Dat gaat dus niet meer door en de 75 jaar oude Zijpe wordt waarschijnlijk deze week nog gesloopt door een sloperij in Hoboken.

De Zijpe, één van drie zusterschepen uit 1933 werd in de jaren 70 omgebouwd tot een motorschip. Zusterschip Krammer die ook voer op Zijpe – Anna Jacobapolder is toen gesloopt. De romp was echter nog wel bruikbaar en is doorverkocht aan een bedrijf in Saoedi-Arabië. Wat er daarna mee gebeurd is onbekend, maar mogelijk doet de romp nog dienst als ponton. De Dordrecht heeft van 1946 tot 1972 dienst gedaan bij de PSD op Kruiningen – Perkpolder. Na nog jaren tussen Gozo en Malta te hebben gevaren is de Dordrecht eind 1996 gesloopt in Turkije.

De laatste berichten:

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Zijpe deze week nog gesloopt’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Fast Ferry, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Zijpe deze week nog gesloopt