PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

Reserveboot komt voor 1 jaar

Vandaag heeft de statencommissie Economie en Mobiliteit vergaderd en daaruit blijkt dat de provincie zo snel mogelijk een reserveboot wil. Die boot kan gekocht of gehuurd worden maar blijft maar 1 jaar. De steigers in Vlissingen en Breskens worden geschikt gemaakt voor veerboten die niet aan de voorkant laden en lossen.

In de zomer van 2006 werd de Stad Terneuzen ingezet. Die kon geen fietsers vervoeren omdat die niet de stijle loopplank afkonden. Met een aanpassing kunnen mensen en waarschijnlijk ook fietsers via de zijkant aan boord komen. Maar dan moet er maar net een veerboot gevonden zien te worden die past. Dat wil zeggen dat de hoogte waarop je aan boord gaat niet veel hoger is dan de steiger.

Een andere belangrijke uitkomst van de statencommissie vandaag is dat de provincie weer gaat zorgen voor het onderhoud van de veerboten. In 2002 is besloten dat de provincie de schepen zelf zou laten bouwen. Het vervoer wordt uitbesteed en de vervoerder maakt gebruik van de schepen van de provincie. Veolia is verantwoordelijk voor de technische instandhouding van de schepen, het onderhoud dus.

Nieuw is dat nu de provincie weer voor het onderhoud van de schepen gaat zorgen. Dat gebeurde bij de PSD ook. Na een jaar hoopt de provincie kennelijk alles zo goed op orde te hebben dat de veerdienst weer met twee veerboten volledig betrouwbaar is.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Reserveboot komt voor 1 jaar’) is geplaatst in de categorie Voetveer en heeft als tag(s) Fast Ferry, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Reserveboot komt voor 1 jaar