PSDnet.nl

Volgende open dag: 20 juli 2024

Inspectie VenW geeft geen toestemming voor rondvaartboot

Gedeputeerde M. le Roy: ‘Een openbaar vervoerverbinding is iets heel anders dan een rondvaarten’

Het kan spoken op de Westerschelde. Ik neem geen loopje met de veiligheid. Als er iets gebeurt, liggen de passagiers van een partyschip met een zwemvest middenin de Westerschelde.

De Inspectie Verkeer en Waterstaat geeft geen toestemming voor de inzet van een rondvaartboot, meldt PZC.

In de zomer van 2006 voer de Stad Terneuzen van rederije Denick tussen Vlissingen en Breskens. Op dat schip konden geen fietsers mee, en het aanleggen gaf problemen. Passagiers moesten verschillende trappen af om aan boord te gaan.

Waarom de Inspectie Verkeer en Waterstaat nu geen toestemming geeft voor de inzet van een rondvaartboot is onbekend. M. le Roy gaf echter aan dat het kan spoken op de Westerschelde, wat wellicht te maken heeft met dat een rondvaartboot in de winter niet kan worden ingezet.

De Stad Terneuzen voer vorig jaar zomer enkele keren niet omdat het te hard woei. Kennelijk denkt M. le Roy er niet over wat er kan gebeuren als de Prinses Maxima op de Westerschelde motorproblemen krijgt.

Ook wordt nagedacht over de aanschaf van een reservemotor voor de twee veerboten. Deze kan dan in een van de veerboten worden geplaatst, waarna de veerboot sneller in de vaart is.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Inspectie VenW geeft geen toestemming voor rondvaartboot’) is geplaatst in de categorie Voetveer en heeft als tag(s) Fast Ferry, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Inspectie VenW geeft geen toestemming voor rondvaartboot