PSD-veerboten te koop

De Amedeo, Athos en Ladies Matacena staan te koop! De twee nieuwste veerboten van het stel liggen in Messina en de Ladies Matacena in Reggio di Calabria. Waarom de schepen te koop staan is onbekend net als wie ze wil hebben.

Drie jaar geleden, op 13 maart 2003 vlak voor het einde van de PSD stond er een artikel in de PZC:

De gedachte dat veel Zeeuwen een boot had willen behouden, spreekt Hennekeij niet erg aan. ‘Ik heb jaren horen kankeren over de koffie aan boord en nu de boten uit de vaart gaan, was het volgens diezelfde klagers altijd zo gezellig. Ik betwijfel of grote delen van de bevolking een boot hadden willen houden als men de kosten had gekend. De schepen gaan varen op een lijn die op termijn buiten bedrijf komt. Tussen Sicilië en het vasteland is een vaste verbinding gepland. Volgens Hennekeij biedt dat de mogelijkheid later een van de boten terug te kopen.’

Dus laten we dhr Hennekeij maar op zijn woord geloven…

Archieffoto:

Gerelateerde berichten: