PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 juni 2024

PSD-veerboten te koop

De Amedeo, Athos en Ladies Matacena staan te koop! De twee nieuwste veerboten van het stel liggen in Messina en de Ladies Matacena in Reggio di Calabria. Waarom de schepen te koop staan is onbekend net als wie ze wil hebben.

Drie jaar geleden, op 13 maart 2003 vlak voor het einde van de PSD stond er een artikel in de PZC:

De gedachte dat veel Zeeuwen een boot had willen behouden, spreekt Hennekeij niet erg aan. ‘Ik heb jaren horen kankeren over de koffie aan boord en nu de boten uit de vaart gaan, was het volgens diezelfde klagers altijd zo gezellig. Ik betwijfel of grote delen van de bevolking een boot hadden willen houden als men de kosten had gekend. De schepen gaan varen op een lijn die op termijn buiten bedrijf komt. Tussen Sicilië en het vasteland is een vaste verbinding gepland. Volgens Hennekeij biedt dat de mogelijkheid later een van de boten terug te kopen.’

Dus laten we dhr Hennekeij maar op zijn woord geloven…

Archieffoto:

De laatste berichten:

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘PSD-veerboten te koop’) is geplaatst in de categorie Italië en heeft als tag(s) Amedeo Matacena, Athos Matacena, Ladies Matacena, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

PSD-veerboten te koop