PSDnet.nl

Volgende open dag: 20 juli 2024

Loodsproblematiek Athos Matacena

De Athos Matacena vaart al ongeveer een week tussen Reggio di Calabria en de haven van Messina. Elke keer als het schip de haven van Messina binnenkomt, moet er echter een loods aan boord komen die na het aanmeren weer van boord gaat.

Dit is zeer ongebruikelijk voor een veerboot. Het probleem is ontstaan omdat het schip niet onder de Italiaanse vlag vaart. Als dat wel het geval is, zal er geen loods meer nodig zijn. Onduidelijk is nog wat de loods kost en of de Italiaanse overheid iets met deze actie te maken heeft, bijvoorbeeld om concurrentie voor de eigen veerdiensten lastig te maken.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Loodsproblematiek Athos Matacena’) is geplaatst in de categorie Italië en heeft als tag(s) Athos Matacena, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Loodsproblematiek Athos Matacena