Aanvaring in haven Reggio

In de haven van Reggio di Calabria zijn ’s nachts de Ladies Matacena en de Athos Matacena die wilde gaan aanmeren in aanvaring gekomen. Niemand raakte gewond. Ook bij dit ongeluk is de wind de boosdoener. Eerder waren er al problemen in de haven van Messina. Wind was in Zeeland al een groot probleem voor de twee oudste PSD-dubbeldekkers.

Daarom is er een zogenaamde ‘dooskiel’ aangebracht maar desondanks konden de veerboten niet op Vlissingen-Breskens varen wegens de windgevoeligheid. Op de Straat van Messina kan het aardig spoken en is niet te vergelijken met de Westerschelde tussen Kruiningen en Perkpolder.
Het ongeluk kan ook te wijten zijn aan het ontbreken van boegschroeven op de Athos Matacena. De twee schepen liggen nu in de haven van Reggio di Calabria. De Amedeo Matacena die wel boegschroeven heeft onderhoud alleen de dienst.

Gerelateerde berichten: