PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

Verbouwing KBX en PJF

In Palermo zijn de Tremestieri en de Acciarello grondig verbouwd. Dat gebeurde op de Ficantieri scheepswerf. De twee oude PSD-veerboten, gebouwd in 1993 en 1997 hebben een interne verbinding gekregen tussen beide autodekken.

Waar je vroeger als passagier de veerboten aan boord ging is tegenwoordig een rotonde waar de auto’s kunnen draaien om van het bovendek naar het benedendek te gaan. Er is namelijk maar één verbinding tussen beide dekken. De rotonde is goed op de foto’s te zien omdat het uitsteekt.

Een ander opvallende verandering is de grote laadklep voor en achter. Deze is voor de oorspronkelijke deur van het benedendek geplaats. Ook de schepen van Matacenalines hebben zo’n klep gekregen.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Verbouwing KBX en PJF’) is geplaatst in de categorie Italië en heeft als tag(s) Acciarello, Tremestieri, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Verbouwing KBX en PJF