PSDnet.nl

Volgende open dag: 20 juli 2024

Veerboten in het dok

Jaarlijkse inspecties in het droogdok of op de helling zijn noodzakelijk voor het goed onderhouden van voormalige PSD-schepen. Rederij Vrolijk die de voormalige Koningin Emma (1933) bezit is zich hier van bewust. De Estrella, zoals de Emma tegenwoordig heet, was op het droge te vinden. Een paar dagen geleden is de Estrella weer te water gegaan bij Scheepswerf Van Grevenstein te Krimpen aan de Lek. Deze week zal het schip terugvaren naar thuishaven Scheveningen.

Niet alleen de Estrella is uit het water geweest. Ook in Saoedi-Arabië waar de voormalige Prinses Irene (1960) dienst doet is een dokking geweest rond de jaarwisseling.

De Willem-Jan, de voormalige Oosterschelde (1933) van firma Borrel uit Zwolle zal binnenkort dokken.

Dit bericht werd in 2005 gepubliceerd op de website provinciale.stoombootdiensten.web1000.com, een voorloper van PSDnet.nl.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Veerboten in het dok’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Estrella, Prinses Irene, Willem Jan, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Veerboten in het dok