Veerboten in het dok

Jaarlijkse inspecties in het droogdok of op de helling zijn noodzakelijk voor het goed onderhouden van voormalige PSD-schepen. Rederij Vrolijk die de voormalige Koningin Emma (1933) bezit is zich hier van bewust. De Estrella, zoals de Emma tegenwoordig heet, was op het droge te vinden. Een paar dagen geleden is de Estrella weer te water gegaan bij Scheepswerf Van Grevenstein te Krimpen aan de Lek. Deze week zal het schip terugvaren naar thuishaven Scheveningen.

Niet alleen de Estrella is uit het water geweest. Ook in Saoedi-Arabië waar de voormalige Prinses Irene (1960) dienst doet is een dokking geweest rond de jaarwisseling.

De Willem-Jan, de voormalige Oosterschelde (1933) van firma Borrel uit Zwolle zal binnenkort dokken.

Dit bericht werd in 2005 gepubliceerd op de website provinciale.stoombootdiensten.web1000.com, een voorloper van PSDnet.nl.

Gerelateerde berichten: