PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

Restauratie Zuidvliet

De Zuidvliet uit 1914, het eerste motorpontje van de PSD, wordt gerestaureerd in Bruinisse. Het scheepje heeft tot en met 1961 gevaren op de dienst Veere-Kamperland en ook weleens op Kortgene-Wolphaartsdijk.

Het bootje is in bezit van de Museumhaven Zierikzee maar is niet meer in orginele staat. De laatste jaren werd de Zuidvliet gebruikt als werkschip / sleepboot. Nu is men begonnen de romp geheel op te knappen. De Zuidvliet gaat hiervoor op eigen kracht naar Dordrecht waar de huid gestraald wordt. Nadat dit gedaan is gaat er weer een mooi likje verf over de romp.

Dit bericht werd in 2004 gepubliceerd op de website provinciale.stoombootdiensten.web1000.com, een voorloper van PSDnet.nl.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Restauratie Zuidvliet’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Zuidvliet, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Restauratie Zuidvliet