PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

Zoektocht naar Prinsessenboten

Al geruime tijd zijn wij op zoek naar de ‘uit het oog verloren’ veerboten Prinses Beatrix, Irene en Margriet. Nu zijn er eindelijk wat feiten op tafel gekomen.

Over de Prinses Irene

De voormalige veerboot Prinses Irene (1960) heet tegenwoordig Almandina Almunawara 1. Twee jaar geleden in juni 2002 heeft rederij Al – Tayyar Travel Group te Ryadh uit Saoedi-Arabië de voormalige Irene aangekocht. Het schip vaart voor deze reder over de Rode Zee van Jeddah naar Port Sudan met als lading vee.

De tocht van Port Sudan naar Jeddah duurt ongeveer 17 uur en de voormalige Irene onderhoudt een wekelijkse dienst tussen deze twee plaatsen. De vlag van de Irene is nu Boliviaans, de thuishaven is La Paz. Het schip is wel wat verbouwd. Wat hier in Zeeland de salons waren, zijn nu hutten voor de bemanning.

Over de Prinses Beatrix

De Prinses Beatrix (1958) is inmiddels gesloopt en heeft de respectabele scheepsleeftijd van 44 jaar gehaald. De enkeldekkers is gesloopt onder de naam Mu Ping in het jaar 2002. Nadat de Beatrix vertrokken is uit Zeeland heeft het schip gevaren voor Dalian Shipping Company uit Dalian in China. De veerdienst voerde over de Bohai Zee. We zijn nog volop aan het zoeken naar meer gegevens en uiteraard naar de laatste foto`s van de Beatrix.

Over de Prinses Margriet

Het hoofdstuk over de Prinses Margriet (1964) is nog niet helemaal helder. Het schip is in 1996 vertrokken uit Zeeland naar Yantai, China. Daar zou de Margriet varen voor Huixin Shipping Company, ook over de Bohai Ze net als de Beatrix gedaan heeft. De Margriet heet nu Princess en vaart onder de vlag van St. Vincent met als thuishaven Kingstown.

We blijven verder zoeken tot alles boven water is, inclusief foto’s. Heeft u nog wat gevonden of leuke foto`s van de boten hier in Zeeland dan kunt u contact met ons opnemen.

Dit bericht werd in 2004 gepubliceerd op de website provinciale.stoombootdiensten.web1000.com, een voorloper van PSDnet.nl.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Zoektocht naar Prinsessenboten’) is geplaatst in de categorie China en heeft als tag(s) Prinses Beatrix, Prinses Irene, Prinses Margriet, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Zoektocht naar Prinsessenboten