PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

KBX & PJF ter hoogte van Lissabon

De Tremestieri en Acciarello varen op dit moment 60 zeemijlen ten westen van Lissabon, Portugal. Op 14 juni zijn de schepen de Kaap van Finisterre in Spanje gepasseerd. Hier hadden de schepen nog even stormachtig weer te verduren van windpieken van windkracht 8 uit NO tot O. Er werd dan ook gevaren met drie diesels voor de veiligheid.

Nu varen de boten in kalm vaarwater met golven van minder dan 1 meter hoogte. De wind is NO tot O 3BFT. De gemiddelde snelheid is 10,8 knopen. In totaal hebben de voormalige PSD-boten nu 1021 zeemijlen afgelegd sinds het vertrek uit Vlissingen. Naar Palermo is het nu nog ongeveer 1263 zeemijlen. Als het weer meezit is de verwachting dat de boten in Palermo op 21 juni aankomen.

Dit bericht werd in 2004 gepubliceerd op de website provinciale.stoombootdiensten.web1000.com, een voorloper van PSDnet.nl.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘KBX & PJF ter hoogte van Lissabon’) is geplaatst in de categorie Italië en heeft als tag(s) Acciarello, Tremestieri, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

KBX & PJF ter hoogte van Lissabon