Matacena neemt schepen snel in gebruik

Nieuws uit Italië: rederij Matacena Lines heeft aangegeven volgende maand de voormalige PSD-schepen in dienst te stellen. De reder heeft 16 kapiteins beschikbaar die de schepen ‘onder alle omstandigheden’ zouden kunnen varen. Het probleem ligt echter bij de Portugese scheepvaartinspectie, die nog geen groen licht gegeven heeft voor varen. De schepen varen in Italië onder de Portugese vlag.

Oud-PSD-kapitein Kees Lems heeft contact gehad met de Italiaanse bemanningen om begeleiding te geven over het omgaan met de schepen. Lems wil best naar Italië, maar ook daar moeten formaliteiten geregeld worden om als instructeur mee te varen.

Dit bericht werd in 2004 gepubliceerd op de website provinciale.stoombootdiensten.web1000.com, een voorloper van PSDnet.nl.

Gerelateerde berichten: