PSDnet.nl

Volgende open dag: 20 juli 2024

Friso morgen weer in de vaart

Als alles goed gaat komt de Prins Johan Friso morgen weer in de vaart, na maanden van afwezigheid door onvoorziene reparaties. De problemen zaten in de vier elektromotoren. Morgen worden de motoren getest door Lloyds Register. Zaterdag staat de PSD-reünie op de planning, voor de laatste keer op een oude PSD-boot. Het zou slecht uitkomen als het schip dan nog niet in de vaart is.

De elektromotoren zijn tijdens de reparaties teruggestuurd naar de maker. Bij het terugplaatsen blijkt dat een van de motoren een te hoge temperatuur ontwikkelt. Het schip moet dus varen op drie motoren, morgen zullen de inspecteurs overtuigd moeten worden dat dit veilig is.

Dit bericht werd in 2004 gepubliceerd op de website provinciale.stoombootdiensten.web1000.com, een voorloper van PSDnet.nl.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Friso morgen weer in de vaart’) is geplaatst in de categorie Voetveer en heeft als tag(s) Prins Johan Friso, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Friso morgen weer in de vaart